مهر بانان :
آقای کسینجر همان شخصی می باشد که نسخه پایین کشیدن ایران قدرت مند از منطقه را در دوران شاه برای ایران پیچید ایشان در دیپلماسی آمریکا با توجه به باز نشسته بودن قدرت کلام بالایی را داراست و در نسخه پیچدن برای رژیم های خاور میانه همیشه شرکت دارند باید دید در پس این ظاهر مسائل چه نسخه ای برای حکومت ایران ایشان اینبار پیچیده اند
دو موضع گیری متفاوت در حالی از سوی یک مقام سابق آمریکایی و یک مقام سابق اسرائیلی انجام می شود که یک هفته قبل مقامات عالی رتبه کنونی در دو کشور نیز دیدگاه های خود در مورد ایران را با اختلاف نظر مطرح کردند.
هنری کیسینجر، وزیر خارجه اسبق آمریکا در گفت و گویی با خبرگزاری سی ان ان اظهار داشت که ایالات متحده باید تصور کند که جمهوری اسلامی به دنبال هسته ای شدن است. توصیف هسته ای شدن معمولا برای کشوری صورت می گیرد که به دنبال دستیابی به سلاح هسته ای است و این در حالی است که ایران بارها بر صلح جویانه بودن اهداف هسته ای خود تاکید کرده است. از سوی دیگر مئیر داگان ، رئیس سابق موساد نیز در گفت و گویی با تلویزیون سی بی اس مدعی شده که راه مقابله با ایران هسته ای کمک به نیرو های مخالفش است.
این دو موضع گیری متفاوت در حالی از سوی یک مقام سابق آمریکایی و یک مقام سابق اسرائیلی انجام می شود که یک هفته قبل مقامات عالی رتبه کنونی در دو کشور نیز دیدگاه های خود در مورد ایران را با اختلاف نظر مطرح کردند. کاخ سفید همچنان به ثمربخشی دیپلماسی و تحریم علیه ایران اعتقاد دارد و در مقابل تل آویو بر این باور است که بیش از این نباید برای برخورد با برنامه های هسته ای ایران وقت تلف کرد.
کیسینجر که هم اکنون 88 ساله است در پاسخ به این سئوال که آیا تهدید ایران به اندازه ای جدی است که اسرائیل باید در مورد آن اقدام نظامی به عمل آورد، گفت: من در مورد گزارش ها و اطلاعات جاسوسی که ادعا می کند هنوز مشخص نیست ایران در جهت ساخت سلاح هسته ای گام برمی دارد یا خیر نظر مساعدی ندارم. ما باید کار خود را با این تصور آغاز کنیم که ایرانیان به دنبال دستیابی به توانایی هسته ای نظامی هستند.
این اظهارات در حالی مطرح می شود که برآورد های جاسوسی ایالات متحده حاکی از آن است که شواهدی دال بر نظامی بودن برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی وجود ندارد. از سوی دیگر باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا نیز اخیرا بار دیگر تاکید کرده که تلفیق دیپلماسی و تحریم در مورد ایران به نتیجه می رسد و در عین حال در خصوص اقدام نظامی یکجانبه اسرائیل علیه ایران و پیامد های آن هشدار داده است. هرچند که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در ملاقات با اوباما تاکید کرده که کشورش باید حق تصمیم گیری مستقل در مورد حمله به ایران برای حفاظت از منافع خود را در اختیار داشته باشد.
با این حال مئیر داگان، رئیس سابق موساد( سازمان اطلاعاتی اسرائیل) بر این باور است که هنوز زمان حمله به ایران فرا نرسیده است. وی که پیش تر مواضع سختی را علیه رویکرد جنگجویانه نتانیاهو در مورد ایران اتخاذ کرده بود در گفت و گو با برنامه 60 دقیقه تلویزیون سی بی اس خاطرنشان کرد که برای حمله به ایران می توان تا 3 سال دیگر صبر کرد. به گفته داگان که بیش از 8 سال ریاست موساد را بر عهده داشته، ادعا می کند که حمله اسرائیل در سال جاری به ایران بیهوده خواهد بود و بهترین راه مقابله با ایران کمک به نیروهای مخالف است. وی همچنین ادعا کرد که ایران هسته ای نه تنها یک تهدید برای اسرائیل ، بلکه یک تهدید برای جامعه جهانی به شمار می رود. رئیس سابق موساد همچنین حمله به ایران را بر خلاف حمله به نیروگاه هسته ای سوریه با واکنش متقابل از سوی جمهوری اسلامی توصیف کرده و تاکید دارد که در این صورت بمباران موشکی از سوی ایران در انتظار خاک اسرائیل خواهد بود.
داگان در بخش دیگری از این گفت و گوی تلویزیونی مدعی شده است که 12 سایت هسته ای در ایران وجود دارد و بمباران تمامی آنها برای اسرائیل غیر ممکن خواهد بود.
این همان نظریه ای است که برخی تحلیلگران نیز با اشاره به پراکندگی تاسیسات هسته ای ایران آن را مطرح می کنند. گری سیک، تحلیلگر امور ایران در تازه ترین مصاحبه خود تاکید کرده است که حمله نظامی اسرائیل علیه ایران حتی در صورتی که موفقیت آمیز باشد نمی تواند تمامی اهداف هسته ای در ایران را مورد اصابت قرار دهد
Ingen kommentarer:
Send en kommentar