torsdag den 8. marts 2012

جایزه‌ حقوق بشر سوئد به بهاره هدایت اعطا شد



جایزه‌ حقوق بشر سوئد به بهاره هدایت اعطا شد


بهاره هدایت، زندانی سیاسی ایرانی نخستین جایزه‌ی حقوق بشر بنیاد هارالد ادل‌استام را ربود. از آنجا که هدایت دوران محکومیت خود را در زندان اوین می‌گذراند، پروین اردلان به نمایندگی از او جایزه را دریافت خواهد کرد. در بیانیه‌ای که بنیاد ادل‌استام منتشر کرد آمده است که بهاره هدایت به دلیل «شجاعت خارق‌العاده‌اش برای دفاع از عدالت» مستحق دریافت جایزه‌ی هارالد اد‌ل‌استام است.



iran-emrooz.net | Wed, 07.03.2012, 21:16



 روز چهارشنبه (۷ مارس / ۱۷ اسفند) بنیاد هارالد ادل‌استام (Harald Edelstam) اعلام کرد که نخستین جایزه‌ی حقوق بشر خود را به فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی بهاره‌ هدایت اهدا خواهد کرد. به گفته‌ی کارولینه ادل‌استام، رئیس هیات ژوری جایزه‌ی ا‌دل‌استام، این جایزه را که معادل ۲۵ هزار یورو است، پروین اردلان، فعال حقوق زنان در روز ۱۶ آوریل به نمایندگی از بهاره هدایت دریافت می‌کند.

هدایت روز ۱۰ دی ۱۳۸۸ و در جریان بازداشت‌های بعد از وقایع عاشورای تهران دستگیر و سپس به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق مصاحبه با رسانه‌های بیگانه»، «توهین به رهبر»، «توهین به رییس‌جمهور»، و «اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمعات غیرقانونی» به ۷ سال و نیم حبس محکوم شد. همچنین حکم دو سال حبس تعلیقی او در پرونده قدیمی‌اش در ارتباط با تجمع روز ۲۲ خرداد سال ۱۳۸۵ از حالت تعلیق خارج و به این ترتیب او در مجموع به ۹ سال و نیم حبس تعزیری محکوم شد.

عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت سال گذشته دوباره به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به شش ماه حبس محکوم شد. بر اساس این حکم، محکومیت بهاره هدایت در مجموع به ده سال زندان افزایش یافت. به گزارش دانشجونیوز، افزایش فشار بر هدایت به دلیل نگارش نامه‌ای اعتراضی بود که او و دو تن دیگر از چهره‌های سرشناس جنبش دانشجویی، مجید توکلی و مهدیه گلرو، به مناسب روز دانشجو منتشر کرده بودند.

"شجاعت خارق‌العاده"

در بیانیه‌ای که بنیاد ادل‌استام منتشر کرد آمده است که بهاره هدایت به دلیل «شجاعت خارق‌العاده‌اش برای دفاع از عدالت» مستحق دریافت جایزه‌ی هارالد اد‌ل‌استام است. ادل‌استام در سال ۱۹۷۳، هنگام کودتای نظامی در شیلی سفیر سوئد در این کشور بود و در سال‌های سیاه دیکتاتوری نظامی به بسیاری از فعالان سیاسی شیلیایی کمک کرد و شماری از آن‌ها را از مرگ حتمی نجات داد.

علاوه بر کارولینه ادل‌استام (نوه‌ی سیاستمدار سوئدی)، شیرین عبادی، ریکاردو لاگوس (رئیس جمهور پیشین شیلی)، لوئیز آربور(کمیسر عالی پیشین حقوق بشر سازمان ملل) و بالتازار گارزون، (قاضی پیشین دادگاه‌های اسپانیا که به "شکارچی دیکتاتورها" مشهور است) اعضای هیئت ژروی جایزه ادل‌استام هستند.

جایزه‌ی ادل‌‌استام قرار است هر دو سال یک بار به افراد و سازمان‌هایی که فعالیت چشمگیری در رابطه با حقوق‌بشر انجام داده باشند تعلق بگیرد

Ingen kommentarer: