tirsdag den 21. februar 2012

آخرین روزهای ارتباط ایران با جهان؟

دوشنبه ۱ اسفند ۱۳۹۰
قطع مجدد ایمیل ها

آخرین روزهای ارتباط ایران با جهان؟

با وجود اعتراض گسترده کاربران اینترنت به عدم دسترسی به سرویس های پست الکترونیک "جی-میل" و "یاهو" که هفته گذشته موجب قطع ارتباط ایرانیان به مدت 4 روز با جهان خارج شد، از روز گذشته بار دیگر این سرویس ها از دسترس کاربران خارج شده و همچون هفته گذشته هیچ یک از مقامات مخابراتی و امنیتی در اینباره توضیحی ارائه نکرده اند.پیش از این البته معاون فناوری اطلاعات وزارت اطلاعات در همایشی حکومتی با عنوان "همایش ملی دفاع سایبری" گفته بود: "شبکه اینترنت عامل تهدیدیا ابزار جاسوسی نیست بلکه خود تهدید و خود جاسوس است." 

سرویس های یاهو و جی-میل در حالی برای دومین بار در کمتر از 10 روز بر روی کاربران ایرانی مسدود شده که حتی برخی از نمایندگان مجلس، از جمله احمد توکلی با تاکید بر اینکه "فیلترینگ بی ضابطه موجب آزار مردم و برای نظام هزینه زا" خواهد بود، از این وضعیت انتقاد کرده اند.
 سایت الف، در خبری اعلام کرد: "از صبح روز دوشنبه اول اسفندماه سرويس جي ميل و ياهو براي اكثر كاربران ايراني كاملا كند يا بلااستفاده شده است. خدمات پست الكترونيك هفته گذشته نيز كند شده بود كه مورد اعتراض كاربران و رسانه ها قرار گرفت اما نه مسئولان مخابرات و نه مسئولان امنيتي هيچكدام پاسخي درباره مشكل ايجاد شده ارائه ندادند.با توجه استفاده روزافزون بسياري از مشاغل از خدمات پست الكترونيك، قطع كردن هاي بدون اعلام قبلي دردسرهاي وسيعي كه براي كاربران ايجاد مي كند".
سایت الف افزوده است: "ظاهرا كساني كه در قطع سرويس پست الكترونيك دست دارند از ابعاد وسيع ضدامنيتي و ناراضي سازي كارشان اطلاعي ندارند و هيچ ارزشي هم براي افكار عمومي و مردم ايران قايل نيستند".
 پیش از این صراط نیوز،نزدیک به نهادهای امنیتی در سرمقاله خود علت این قطعی را "انجام یک عملیات اطلاعاتی-امنیتی" عنوان کرده بود که طی آن "سربازان گمنام امام زمان موجب شدند تا توطئه ای که جان بسیاری از شهروندان را تهدید می کرد، نجات دهند".
هنوز هیچ مقامی ادعاهای مطرح شده در این وبسایت را تایید و یا تکذیب نکرده است.
در همین حال، در فاصله دو قطعی سرویس پست الکترونیک، معاون فناوری اطلاعات وزارت اطلاعات و نیز وزیر ارتباطات در سخنانی جداگانه، شبکه اینترنت را به ترتیب "شبکه جاسوسی" و "شبکه غیر امنیتی" دانستند.

به نوشته خبرگزاری فارس، 48 ساعت قبل از قطع مجدد ایمیل ها، آهنگران،معاون فناوری اطلاعات وزارت اطلاعات در همایشی حکومتی با عنوان "همایش ملی دفاع سایبری" گفته بود: "شبکه اینترنت عامل تهدیدیا ابزار جاسوسی نیست بلکه خود تهدید و خود جاسوس است. توسعه تلفن‌هاي همراه که قابليت ارتباط با فضاي مجازي و سايبري را دارند از اين جهت رو به گسترش است که علاوه بر اينكه هويت فرد وارد شده به فضاي مجازي مشخص مي‌شود بلکه با استفاده از سيستم موقعيت‌ياب جهاني، ‏GPS، موقعيت مکاني فرد هم مشخص مي‌شود و اين نسبت به شرايط فعلي که افراد با هويت‌هاي مختلف وارد فضاي اينترنت مي‌شوند، متفاوت است".
در همان همایش و آنطور که سایت آفتاب گزارش داده، رضا تقی پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعت نیز به شبکه اینترنت حمله کرد و درباره امکان دسترسی کاربران ایرانی به پهنای باند استاندارد گفت: "شرایط كشور ما طوری نیست كه سرعت اینترنت را بدون قید و شرط افزایش دهیم، شبكه ملی اطلاعات راه حلی است كه برای رفع مشكل سرعت اینترنت پیدا كرده ایم".
او افزوده است: "در گذشته یک مدیریت یکپارچه برای پهنای باند اعمال نشده است و یک شبكه «وصله – پینه ای» داشتیم كه تا 2 سال گذشته از نظر امنیت در سطح پایینی بود و اگر مشكلی ایجاد نشده، كمك خدا بوده است". 
تقی پور پهنای باند اینترنت را به جاده تشبیه كرده و گفته است: "این جاده امن نبود، اما در 2 سال اخیر 20 تا 30 شركت در زمینه امنیت شبكه شروع به كار كرده اند،با وجود تمام مراقبت ها،آسیب هایی هم دیده ایم كه كم بوده است". 
او همچنین حرف های مقام وزارت اطلاعات را تکرار کرده و گفته است: "خمیر مایه و جوهره اینترنت امنیتی است. اینترنت در وهله اول برای جمع آوری اطلاعات ایجاد شده است و دیگر جنبه های آن ایجاد جذابیت برای استفاده هر چه بیشتر کاربران است."
او با تأکید بر اینکه "هر مدیری مسئول امنیت فضای سایبر خودش است" گفته: "کارها باید به نحوی برنامه‌ریزی شود که از اشراف اطلاعاتی دشمن جلوگیری کنیم".

Ingen kommentarer: