søndag den 10. juni 2012

آيا واقعا وايتكس به شير توليدي در كشورمان اضافه مي‌شود؟

يك كارشناس استاندارد مواد غذايي با تائيد خبر افزودن وايتكس به شير گفت: "البته اين كار در واحدهاي سنتي توليد شيرخام انجام مي‌شود كه مسئوليت نظارت بر آنها بر عهده وزارت بهداشت است نه سازمان استاندارد."

وي توضيح داد: "طي دو سال اخير تستي تحت عنوان مواد بازدارنده ميكروبي در واحدهاي بزرگ و صنعتي توليد شيرخام انجام مي‌شود كه با اين تست ديگر امكان استفاده از وايتكس در توليد شير وجود ندارد؛ اما چنين تستي در واحدهاي سنتي توليد شير وجود ندارد."


به گفته او شيرهايي كه از كارخانه‌هاي بزرگ به دليل مشكل‌دار بودن مرجوع مي‌شوند، به چرخه توليد لبنيات محلي بازگشته و به اين ترتيب وارد بازار مي‌شوند.

اين كارشناس استاندارد مواد غذايي خاطرنشان كرد: "براساس آمار وزارت جهاد كشاورزي سالانه حدود 9.5 ميليون تن شيرخام در كشور توليد مي‌شود كه از اين مقدار هفت ميليون تن مربوط به واحدهاي صنعتي و 2.5 ميليون تن مربوط به واحدهاي سنتي مي‌شود."

او با بيان اين‌كه شير سنتي از اجراي قانون ارتقاي كيفيت مستثني شده است، عنوان كرد: "كل فرايند توليد شير بايد در زنجيره سرد باشد و هيچ افزودني نيز نبايد به شير زده شود، اما متاسفانه هم‌اكنون در واحدهاي سنتي به منظور افزايش نگهدارندگي بعضا به شير وايتكس افزوده مي‌شود."

Ingen kommentarer: