tirsdag den 27. marts 2012

ایران، نخستین مقام جهانی برای اجرای حکم اعدام


ایران/حقوق بشر -

این مقاله در این تاریخ منتشر شده سه شنبه 27 مارس 2012 - آخرین تغییرات در این تاریخ انجام شده است. سه شنبه 27 مارس 2012



نوشتۀ شاهرخ بهزادی


گزارش سالانه عفو بین الملل که امروز انتشار یافت نشان میدهد که تعداد اعدام ها در جهان طی سال 2011 میلادی افزایش یافته است. در این گزارش آمده است که عامل اصلی افزایش اعدام ها درجهان ایران است.
طی سال 2011 میلادی 676 مورد اعدام در جهان اجرا گردیده که بیش از 50 در صد آن در ایران بوده است.


گزارش عفو بین الملل نشانگر این واقعیت است که اجرای حکم اعدام در ایران به میزان 108 در صد نسبت به سال میلادی گذشته افزایش یافته است. بر اساس آمارهای رسمی، طی سال 2011 حداقل 360 تن در ایران اعدام شده اند.

سازمان های غیر حکومتی تعداد واقعی اعدام شدگان در ایران را بیش از 360 تن میدانند. پس از اطلاعات معتبری که از سوی برخی از سازمان غیر حکومتی منتشر شده است، تعداد واقعی اعدام ها در ایران حداقل دوبرابر آمارهای رسمی اعلام شده در گزارش عفو بین الملل است.

بر اساس بیانیه عفو بین‌الملل، این سازمان، گزارش‌های معتبری درباره تعداد زیاد اعدام‌های پنهانی در ایران دریافت کرده که با در نظر گرفتن آنها، تعداد اعدام‌ها تقریبا دوبرابر می‌شود. این گزارش ها حداقل از 274 مورد اعدام پنهانی طی سال 2011 میلادی در ایران خبر میدهند.

عفو بین‌الملل در گزارش سالانه خود درباره مجازات اعدام و صدور حکم اعدام تصریح کرده است که تعداد کشورهای مجری اعدام در دنیا، در مقایسه با یک دهه پیش، بیش از یک سوم کاهش یافته است. در سال 2011 فقط در 20کشور جهان حکم اعدام اجرا گردیده است.
در باره تعداد احکام اعدام پس از ایران که با 360 مورد رسمی اعدام در مقام نخست جهانی قرار دارد، کشورهای عربستان سعودی با 82 مورد، عراق با 68 مورد، آمریکا با 43 مورد و یمن با 41 مورد مقام های دوم تا پنجم را کسب کرده اند.

یاد آور می شویم که گزارش تازه عفو بین الملل در باره مجازات اعدام، شامل کشورهای چین وسوریه نمی گردد.
بر اساس عفو بین الملل این سازمان به دلیل پنهان کاری مسئولان چینی و سوری نتوانسته آمار دقیقی از تعداد اعدام شدگان در این کشورها داشته باشد.
اما، گزارش های رسیده به این سازمان مبین این نظر است که طی سال گذشته هزارها مورد اعدام در کشور چین به مرحله اجرا درآمده است.


Ingen kommentarer: